Practică medicală și farmaceutică la Complexul rezidențial socio-medical de la Hârja

Astăzi, 20 octombrie 2020, la Oneși, a avut loc lansarea Proiectului POCU „Activ în practică – Activ pe piața muncii!”, cod SMIS 2014+ 130540, în care Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare - Hârja” a devenit partener de practică de specialitate pentru viitorii asistenți medicali și farmaciși din cadrul Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”.

Detalii generale despre proiect

Proiectul oferă posibilitatea ca 50 de cursanți ai Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” Onești și Moinești să beneficieze de stagiu practic în unități care pot oferi servicii de organizare și desfășurare a stagiului  medico – farmaceutic uman, de natură să asigure toate condițiile necesare în vederea formării profesionale practice complete și corecte a stagiarilor. Cei 50 de elevi vor face subiectul unui proces de selecție în cadrul proiectului POCU  „Activ în practică – Activ pe piața muncii!”, cod SMIS 2014+ 130540.

Obiectivul general al parteneriatului îl constituie furnizarea de către partenerul de practică (Complexul rezidențial de servicii socio-medicale Hârja) a serviciilor de instruire și formare cu profil  medico – farmaceutic uman, de natură să asigure toate condiţiile necesare în vederea formării profesionale indiferent de nivelul lor de pregătire, sub coordonarea și îndrumarea, de către partenerul de practică a instruirii clinice și farmaceutice a unui număr 36 de cursanți care vor ajunge la Hârja pe parcursul anului școlar 2020-2021.

(Pr. Ilarion Mâță)