Postul – perioadă de pregătire spirituală pentru elevii buhușeni

09 Decembrie 2019

În perioada Postului Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și prin grija părintelui protopop Vasile Cozma, elevii școlilor gimnaziale din orașul Buhuși, însoțiți de cadrele didactice, au venit la Catedrala „Sf. Nicolae” pentru a primi Sfânta Împărtășanie, pregătindu-se pentru bucuria venirii în lume a Pruncului Sfânt.

Pentru că ne aflăm în perioada plină de bucurie a Postului Crăciunului, tema principală dezbătută de copii împreună cu preoții Catedralei „Sf. Nicolae” a fost grija față de aproapele și necesitatea împlinirii milei creștine în vederea înmulțirii faptelor bune.

Tot acum copiilor li s-a vorbit despre post: ce este postul, de ce postim, cum postim și care este finalitatea postului pentru fiecare dintre noi.

După primirea Sfintei Împărtășanii copiilor, li s-au oferit iconițe și dulciuri, iar aceștia, în semn de mulțumire, au cântat coline și au recitat poezii prin care au vestit Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos, activitatea fiind integrată în proiectul cultural – catehetic: Școala de Iarnă „Colindele – sărbătoarea bucuriei satului românesc”, implementat la inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim.

De asemenea Parohia „Sf. Nicolae” – Buhuși a desfășurat pe tot parcursul anului 2019 proiectul filantropic „O masă caldă”, proiect cu o vechime de 5 ani prin care se oferă de două ori pe săptămână elevilor școlii gimnaziale „Ștefan cel Mare” masa de prânz, proiect care se va desfășura și în anul 2020, numărul beneficiarilor crescând în fiecare an.