Pomenire de trei ani pentru părintele stareț Arsenie Voaideș

14 Februarie 2021

La trei ani de la plecarea spre cer a vrednicului de pomenire arhimandrit Arsenie Voideș, starețul Manăstirii Sfântul Sava-Berzunți, sâmbătă, 13 februarie 2020, cler și popor au devenit una în rugăciune în Biserica vechiului așezământ monahal.

Începând cu ora 9.00, preoți din Protopopiatele Onești, Moinești și Sascut, au săvârșit Dumnezeiasca Liturghie sub protia părintelui protosinghel Benedict Carp, actualul stareț al Mănăstirii.
Cuvântul de învățătură a fost rostit de către preacucernicul părinte Ionuț-Iliuță Comisu de la Parohia "Sfintii Împărați Constantin și Elena" - Bacău.

După apolisul Liturghiei, slujitorii Sfântului Altar, împreună cu evlavioșii credincioși, au pornit în procesiune spre mormântul arhimandritului Arsenie, unde s-a săvârșit slujba Parastasului.

Evocând chipul marelui duhovnic, părintele stareț Benedict le-a reamintit fiilor duhovnicești ai Mănăstirii și tuturor celor prezenți modul în care marele duhovnic îndemna la cultivarea relației creștinului cu Dumnezeu, dar și cu semeni: "Nu vă spun altceva decât ceea ce vă învăța părintele nostru Arsenie, după cuvântul lui Hristos: Să vă iubiți unii pe alții căci întru aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei".
După săvârșirea Parastasului, delegația de preoți care a reprezentat Protopopiatul Onești a depus din partea instituției și a părintelui protopop Ioan Bârgăoanu o coroană de flori în semn de omagiu.
După tradiția Bisericii Ortodoxe, cu respectarea normelor igienico-sanitare aflate în vigoare, s-au împărțit ofrande și pachete cu hrană tuturor celor prezenți la manifestare.
Dintre brazi, prin chipul încrustat în sobra Cruce de piatră, Arsenie arhimandritul veghează precum un Voievod, obștea și lăcașul pe care le-a slujit peste 3 decenii.