Pomenire de trei ani pentru părintele stareț Antonie Jeflea

14 Februarie 2021

La trei ani de zile de la strămutarea spre Patria Cerească a părintelui Arhimandrit Antonie Jeflea, fostul stareț al Mănăstirii  cu hramul Nașterea Maicii Domnului din localitatea Giurgeni, a avut loc la această mănăstirea nemțeană slujba Sfintei Liturghii și apoi rânduiala slujbei Parastasului.

Acestea au fost oficiate cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului de către părintele arhimandrit Pimen Costea, vicar administrativ al Centrului eparhial de la Roman.  Alături de părintele vicar au fost prezenți preoți, diaconi, numeroși credincioși și foști fii duhovnicești.

În cuvântul de învățătură, părintele Pimen Costea a îndemnat pe creștinii prezenți la amintirea și pomenirea părintelui Antonie Jeflea, vorbind despre credință ca element distinctiv pentru nădejdea mântuitoare a sufletelor mutate în eternitatea lui Dumnezeu.

După Liturghie a avut loc la mormântul împodobit cu flori rânduiala Parastasului pentru părintele Antonie, fostul stareț al vetrei monahale de aici.

La final, părintele stareț Nicolae Dănilă a mulțumit delegatului Arhipăstorului pentru prezență și binecuvântare și a rememorat amintiri frumoase pe care le-a trăit alături de fostul stareț și părinte duhovnicesc.

După acest moment emoționant, la poarta mănăstirii, fiecare creștin dintre cei prezenți a primit câte un pachet cu ofrande întru pomenirea marelui duhovnic și fost stareț al mănăstirii.   (pr. Daniel Marari)