Pelerini din Parohia Coșnea la mănăstiri nemțene

29 August 2017

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului și cu sprijinul părintelui protopop Costel Mareș, un grup de 35 de credincioși, în mare parte tineri și copii din Parohia Coșnea, Protopopiatul Moinești, au mers în ziua de 24 august într-un pelerinaj la două dintre cele mai reprezentative oaze de spiritualitate din județul Neamț.

Primul popas a fost la Mănăstirea Nechit, loc în care au fost plăcut impresionați de mulțimea de sfinte moaște pe care mănăstirea le are în capela de la etaj și în care copiii au avut prilejul să își caute sfântul ocrotitor, pentru ca apoi să se roage lui. De asemenea, prin dragostea fraților de la mănăstire, aici au servit și micul dejun. Grupul de pelerini s-a îndreptat apoi spre Mănăstirea Bistrița, un loc plin de istorie, unde părintele Vasile, ieromonah al mănăstirii, a prezentat istoricul acestui sfânt lăcaș și a vorbit pelerinilor despre marii domni ai Moldovei, care și-au pus amprenta asupra acestui loc sfânt, conducători care au chemat și au simțit ajutorul lui Dumnezeu în viața lor.

Ultimul obiectiv a fost telegondola din Piatra Neamț, atracția numărul unu a orașului, de care copiii au fost mai mult decât încântați.                            

Redăm în cele ce urmează impresia unui copil după acestă excursie:  ”Această excursie în care astăzi am fost va rămâne mereu în inima mea. A fost o experiență unică de a vizita 2 mănăstiri frumoase dătătoare de pace și  liniște trupească și sufletească. Locuri care merită să le vizitezi. Recomand aceste mănăstiri oamenilor agitați și stresați. Aici își pot găsi liniștea interioară. Mulțumim părintelui pentru această excursie plină de emoții și bucurii. Îi mulțumim în primul rând lui Dumnezeu pentru că ne-a apărat și ne-a oferit tot ce ne-am dorit. Fără El nu puteam ajunge în aceste locuri”.                                                                                                                 Petruț, 13 ani.