Pelerinaj dedicat vârstnicilor de la Parohia „Nașterea Maicii Domnului” Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în data de 31 octombrie 2023, peste 60 de credincioși ai Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Bacău din cadrul Centrului socio-educațional pentru vârstnici „Sfântul Paisie de la Neamț”, coordonat de către părintele paroh Iulian Popa, au participat la un pelerinaj în județul Iași, organizat în colaborare cu Centrul de pelerinaj „Meteora”, intitulat „Pe urmele sfinților”.

Această acțiune are loc în contextul „Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice”, la inițiativa Patriarhiei Române și cu prilejul implementării proiectului dedicat vârstnicilor de către Protopopiatul Bacău, fiind ultima activitate  din perioada 01 august - 31 octombrie 2023.

Avându-i alături pe preoții parohiei, Iulian Popa și Liviu Pădurescu, dis-de-dimineață pelerinii au pornit la drum, într-o călătorie spirituală, menită să cultive dragostea față de locurile sfinte și față de semeni. Primul popas s-a făcut la Catedrala Mitropolitană, unde Sf. Cuv. Parascheva i-a așteptat pentru a le asculta rugăciunile și mulțumirile.

Continuând călătoria pe jos, pelerinii s-au recules la minunata ctitorie a lui Vasile Lupu, Mănăstirea „Sf. Trei Ierarhi”, remarcabil și unic monument de artă creștină al veacului al XVII-lea.

Aflați cu gândul în rugăciune, pelerinii s-au îndreptat către următoarea destinație, Mănăstirea Vlădiceni, aflată la periferia Iașului, unde s-au închinat cu mare evlavie la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Apoi, au pornit către Mănăstirea Hadâmbu, ctitoria lui Ianu Hadâmbu. Prezenți în fața icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, credincioșii au participat plini de evlavie la rugăciunile de mulțumire adresate Maicii Domnului și au vizitat incinta întregului ansamblu mănăstiresc.

În drum spre casă s-au rostit rugăciuni de mulțumire și s-au cântat pricesne în cinstea Maicii Domnului, pentru ziua minunată în care s-au trăit intense momente de rugăciune în comuniune cu Dumnezeu și aproapele.