Parteneriat între Școală și Biserică pentru copii

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” a găzduit marți, 10 decembrie, spectacolul educativ - umanitar „Pentru Tine!” realizat de elevii Școlii Gimnaziale „Constantin Platon” Bacău, în colaborare cu parohia „Buna Vestire” Bacău. Activitatea a făcut parte din cadrul proiectului educațional-umanitar „Fericit să ajut!”, ce se desfășoară în cadrul școlii mai sus amintite în parteneriat cu Parohia „Buna Vestire” Bacău,  Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău și Asociația Nevăzătorilor – Filiala Județeană Bacău.

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” a găzduit marți, 10 decembrie, spectacolul educativ - umanitar „Pentru Tine!” realizat de elevii Școlii Gimnaziale „Constantin Platon” Bacău, în colaborare cu parohia „Buna Vestire” Bacău. Activitatea a făcut parte din cadrul proiectului educațional-umanitar „Fericit să ajut!”, ce se desfășoară în cadrul școlii mai sus amintite în parteneriat cu Parohia „Buna Vestire” Bacău,  Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău și Asociația Nevăzătorilor – Filiala Județeană Bacău. Implicați în realizarea spectacolului au fost elevii coordonați de cadrele didactice din școală, dar și preoții Iulian Mușat și Ciprian Burcă, parteneri în proiect.

Fericit să ajut! este un proiect ce-și propune să-l formeze pe elev să fie un bun cetățean în societatea în care trăiește, să-și manifeste solidaritatea față de semeni, indiferent de naționalitate, religie, etnie, educație sau concepție de viață. Beneficiari sunt elevi proveniți din familii aflate în dificultate materială și financiară, elevi orfani, elevi integrați în familii  monoparentale sau disfuncționale, elevi cu părinți sociali,  elevi rămași singuri acasă, elevi care se confruntă cu dificultăți de adaptare școlară și excluziune socială, elevi cu probleme de sănătate”, a declarat prof. Manuela Neculcea, director adjunct al Școlii ”C. Platon”.

”Obiectivele proiectului urmăresc conștientizarea sensului și a semnificației normelor și valorilor morale care călăuzesc viața și activitatea oamenilor în comunitate; inițierea elevilor în practicarea unui comportament activ, responsabil, deschis față de semeni; sporirea competențelor de voluntariat și răspundere socială în rezolvarea unor situații concrete; socializare și implicare activă în activități de petrecere a timpului liber; dezvoltarea potențialului creativ în acțiuni caritabile; intensificarea parteneriatelor Școală – Biserică – Instituții sociale și de cultură în vederea sprijinirii elevilor”, a mai precizat prof. Manuela Neculcea.