Parohia Siretu a organizat Școală de vară pentru 40 de copii din comunitate

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, în perioada 22-25 august 2023, Parohia Siretu din Protoieria Bacău, la inițiativa părintelui paroh Răzvan-Dimitrie Radu, a organizat a III-a ediție a Școlii de vară intitulată „Hristos împărtășit copiilor”, alături de parteneri precum Primăria Letea Veche, care a asigurat zi de zi masa de prânz a tinerilor, Asociația Ovidenia și diferiți voluntari dornici să fie de ajutor, în slujba celor mici. 

Prima zi a fost petrecută la umbră, unde copiii au avut bucuria de a lucra în diferite ateliere puse la dispoziție de doamnele profesori Manolachi Ionela și Bratu Rodica de la Școala Gimnazială „Al. I. Cuza” Bacău, școală cu care parohia are o bună colaborare încă de anul trecut.  Cei mici au „deschis” cufărul cu povești și fiecare a trebuit să spună o poveste bazată pe desenul pe care chiar ei l-au creat! Ulterior, răbdarea și dexteritatea le-au fost puse la încercare micilor artiști care au fost rugați să construiască o formă din paie și bezele.

Finalul activităților a venit cu un joc de îndemânare, coordonare și lucru în echipă, fiecare copil fiind nevoit să transmită paharul plin cu apă de la primul, până la ultimul, pe la spate, fără a-l vărsa! Evident, în toate acestea nu au lipsit râsetele, voia bună și amuzamentul tinerilor!

A doua zi a fost animată de către doi oameni de vocație, care au știut să țină pe cei mici ocupați ore în șir. Domnul Dumitru Rusu, actor la teatrul din Bacău, alături de soția sa au reușit prin joc, creativitate și metode inedite să capteze atenția tinerilor. Alături de aceștia au avut loc ateliere sportive, competiționale și de creație, iar timpul parcă s-a scurs într-o clipă.

Cea de a treia zi a fost petrecută în mijlocul naturii, într-un camping special amenajat, acolo cei mici s-au distrat la camping și au gustat din preparatele făcute la grătar. Seara acestei zile a fost petrecută tot în aer liber, de această dată în curtea lăcașului de cult acolo unde a avut loc vizionarea unui film în aer liber, cu ajutorul și implicarea domnului primar Petru Dochiei. 

În cea din urmă zi au fost prezenți alți invitați și anume echipele speciale de la Brigada de Siguranța Rutieră alături de Centrul pentru prevenirea consumului de substanțe interzise. Specialiștii prezenți au prezentat copiilor materiale informative cu privire la normele de siguranță atunci când circulăm pe carosabil precum și modul negativ în care ne afectează viața consumul substanțelor interzise. Cei mici au fost captivați și totodată încântați de a-și aduce aminte sau de a învăța cunoștințe folositoare în viața de zi cu zi.

Zilele Școlii de vară au luat sfârșit, însă grija Bisericii lui Hristos pentru cei tineri nu se termină niciodată, așa că Parohia Siretu, prin persoana părintelui paroh Răzvan-Dimitrie Radu va continua să mențină copiii aproape pentru a le insufla valori morale și creștine ziditoare de suflet.