În Parohia Siretu a fost inaugurat Centrul Socio-Educațional „Sfântul Mucenic Dimitrie”

12 Iulie 2021

Sâmbătă, 10 iulie 2021, Parohia Siretu din comuna Letea Veche a îmbrăcat haină de sărbătoare cu prilejul sfințirii Centrului Socio-Educațional „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” ce a luat ființă prin implicarea părintelui paroh Răzvan-Dimitrie Radu, dar și a credincioșilor din comunitate.

La eveniment a fost prezent părintele Daniel Ionel Marari, inspector al Biroului de Catehizare și activități cu tinerii din cadrul Sectorului Cultural, delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, părintele Protopop Eugen-Ciprian Ciuche, părintele Ciprian Olteanu și părintele Iulian Adam. 

Ziua a început cu săvârșirea Sfintei Liturghii la care au participat adulți și copii deopotrivă. După aceasta, cei prezenți au stat la masă prin bunăvoința unei credincioase a parohiei care a asigurat hrana celor prezenți.

În continuare, copiii, asistați de părinții și bunicii lor și în compania voluntarilor ASCOR Bacău s-au bucurat de jocurile propuse lor. După aceasta a avut loc slujba de sfințire și binecuvântare a casei de prăznuire din curtea bisericii care va servi ca spațiu de întâlnire pentru cei ce vor lua parte la activitățile din cadrul centrului. 

În cadrul centrului nou înființat va funcționa un Centru Catehetic pentru copii și un Centru de Socializare Vârstnici. Cel dintâi se vine ca un răspuns la nevoile tinerilor de a fi formați prin valori morale demne, creștine și sănătoase.

Tot aici, cei mici au ocazia să participe la numeroase ore de educație non-formală prin intermediul  jocurilor de echipă și a diverselor activități menite să întărească legătura dintre ei, descoperind astfel în rândul lor prieteni și învățând ceea ce înseamnă conlucrarea, comuniunea și dragostea față de aproapele. 

Centrul pentru seniori va reprezenta un mijloc de socializare al comunității parohiale prin intermediul cărora vor fi enunțate și tratate diferite probleme din rândul comunității, se vor aduce lămuriri cu privire la anumite aspecte din viața Bisericii sau vor fi împărtășite diferite gânduri și idei ziditoare pentru fiecare. De asemenea în cadrul acestor întâlniri vor fi prezenți diferiți oameni precum medici, preoți, oameni din sectorul juridic etc. pentru a vorbi auditoriului despre noutățile de interes din fiecare domeniu.

În cuvântul său, părintele inspector Daniel Marari a subliniat „nevoia pe care o au tinerii de a se identifica cu valorile morale corecte și bine sădite în societatea zbuciumată a zilelor noastre”. 

Părintele Protopop a adăugat faptul că „Biserica este limanul celor înviforați, iar prin cadrul centrelor precum acesta inaugurat acum, creștinii au o oază de liniște prin intermediul căreia să poată merge mai departe în corabia mântuirii purtată pe valurile vieții”.

Cele două centre vor avea activități bilunare în zilele de sâmbătă și duminică și vor derula activități în aceste zile preț de 2-4 ore cu cei mici, respectiv 50-60 de minute cu adulții.