În prezența delegatului chiriarhului Romanului și Bacăului, comunitatea parohiei s-a adunat în rugăciune la slujba vecerniei praznicului Intrării Maicii Domnului în Biserică alături de un sobor numeros format din părinți slujitori ai altarelor din cetatea mușatină.
Biserica zidită între anii 1791 – 1826, la inițiativa preotului Constantin, închinată Maicii Domnului, a avut inițial hramul Adormirii Maicii Domnului, același cu al Mănăstirii Precista Mare din Roman, până în anul 1850. Din acest an, i s-a atribuit hramul păstrat până astăzi, al Intrării în Biserică a Maicii Domnului. În tot acest timp, în conștiința locuitorilor cetății, cinstitori ai Sfintei Fecioare Maria, sfântul locaș a primit un toponim ce dă expresie evlaviei acestora la Maica Domnului, Precista Mică. Comunitatea parohială sărbătorește, an de an la vecernia sărbătorii din 21 noiembrie, această predanie a străbunilor, chemați de duhul pe care biserica îl tezaurizează cu fiecare generație de creștini și de sacerdoți închinători ai acestui altar străvechi.
La vecernia sărbătorii au participat în sobor mai mulți părinți slujitori în bisericile din municipiul Roman, sub protia părintelui protoiereu Dan Alexandru Antoce, delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la această slujbă. Adresându-se participanților la vecernie, părintele protopop a transmis binecuvântarea Chiriarhului Romanului dreptmăritorilor creștini prezenți la vecernie, și a evidențiat atât așezarea duhovnicească a acestei parohii, evocând activitatea mai multor părinți rămași vii în conștiința enoriașilor, între care vrednicul de pomenire preot Raul Gheorghe Rojniță (1939-2022), cât și activitatea pastorală dinamică a tinerilor preoți desemnați să slujească acest altar din anul 2020, părintele Tiberiu Roșu, și părintele Alexandru Lezeu.
Părintele paroh a mulțumit, în numele comunității, pentru binecuvântare și împreună slujire, apoi a făcut un anunț deosebit de important, privitor la încheierea activității de proiectare a intervenției de consolidare și de renovare a monumentului istoric Biserica Precista Mică, realizată cu largul sprijin al domnului deputat Dan Laurențiu Leoreanu, întrunindu-se astfel condițiile finanțării prin intermediul unei axe destinate renovării monumentelor istorice a acestei biserici.
La slujbă a participat și domnul economist Leonard Achiriloaei, primarul municipiului Roman.
Pr. Amărinii Ionuț Alexandru