Parohia Lețcana și-a cinstit ocrotitorii spirituali

09 Noiembrie 2020

Parohia Lețcana din Protopopiatul Buhuși și-a cinstit sâmbătă, 7 noiembrie 2020, ocrotitorii spirituali ai acestei comunități, pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim a fost săvârșită slujba Vecerniei unită cu Litia, în mijlocul credincioșilor din satul Lețcana fiind prezenți preoți din Protopopiatul Buhuși, care au dat curs invitației părintelui paroh Teslariu Andrei.

Despre semnificația sărbătorii Soborului Sfinților Arhangheli a vorbit părintele Pelin Florin de la Parohia „Sf. Trei Ierarhi”– Buhuși fiind delegat al părintelui protopop Vasile Cozma la acest moment duhovnicesc.

Părintele Pelin a subliniat faptul că stabilirea datei de 8 noiembrie s-a făcut pentru că opt este simbolul veșniciei, iar îngerii  sunt slujitori ai lui Dumnezeu Cel veșnic pentru oameni, pentru ca și oamenii să se poată împărtăși de bucuria și fericirea veșnică a lui Dumnezeu. În continuare, părintele a prezentat natura și misiunea îngerilor, rolul lor în istoria mântuirii și a descris cetele îngerești.

A fost săvârșită și slujba de pomenire a ctitorilor bisericii parohiale, părintele paroh mulțumind tuturor pentru prezența la acest moment de bucurie duhovnicească.