Parohia Ion Creangă din județul Neamț și-a cinstit ocrotitorul

În ajunul sărbătorii Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul, cu binecuvântarea Înaltpreasfintitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și al Bacăului, credincioșii Parohiei Ion Creangă din Protopopiatul Roman au participat la slujba Vecerniei unită cu Litia, sub protia preacuviosului părinte arhimandrit Nicolae Dănilă, exarhul mănăstirilor din cuprinsul arhiepiscopiei și stareț al Mănăstirii Giurgeni, înconjurat de un numeros sobor de slujitori reprezentați de părintele protopop Dan Alexandru Antoce.

Înainte de începutul slujbei, credicioșii au întâmpinat cu evlavie moaștele Sfinților Ierarhi Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, și Nectarie de Eghina, vindecătorul de boli. Acestea au fost aduse de la Mănăstirea Giurgeni de către părintele exarh pentru a încununa aceste zile de sărbătoare ale comunității.

În cuvântul de învățătură, părintele arhimandrit a subliniat importanța Sfântului Ioan Botezătorul în iconomia mântuirii, punând accent pe aspecte din viața și învățătura sa.

Părintele paroh Daniel Dinga a mulțumit la final Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim pentru binecuvântarea acordată acestui popas duhovnicesc, părintelui arhimandrit Nicolae, părintelui protopop Dan Antoce, preoților slujitori, salutând totodată prezența credincioșilor și a oficialităților locale în frunte cu domnul primar Dorin Tabacariu.