Părintele Vasile Ilisei a trecut la Domnul

29 Ianuarie 2020

Marți, 28 ianuarie 2020, am aflat cu adâncă tristețe, că părintele Vasile Ilisei a trecut la Domnul, lăsând multă durere în sufletele enoriașilor și fiilor duhovnicești din Parohia Orbic, dar și din orașul Buhuși.

Părintele Vasile Ilisei s-a născut la data de 1 noiembrie 1941, în localitatea Buhuși, jud. Bacău, într-o familie de  buni credincioşi, Vasile şi Elena Ilisei.

După absolvirea Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamţ, a urmat cursurile Facultăţii de Teologie din Bucureşti, pe care a absolvit-o în anul 1965, cu teza de licenţă „A doua călătorie misionară a Sfântului Apostol Pavel și activitatea sa în Corint”.

S-a căsătorit pe data de 9 octombrie 1965, cu domnişoara Mariana Mihăilescu, iar la 1 noiembrie 1965, a fost numit preot paroh la parohia „Sf. Nicolae” din Butnărești, com. Secuieni, jud. Neamţ, unde a păstorit până în anul 1973, după care a fost transferat la cerere la Parohia Sf. Gheorghe Orbic, unde a slujit până la pensionarea sa, la data de 1 noiembrie 2010.

În timpul păstoririi sale, după cutremurul din 4 martie 1977 biserica a fost renovată, pictura a fost primenită/spălată, iar în 1985 a fost tencuită în exterior în praf de piatră. În anul 1990 a fost construită casa de prăznuire.

Atât biserica cât și casa de prăznuire au fost sfințite la data de 5 noiembrie 2000, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim.

Pentru activitatea sa pastoral-misionară i s-a acordat distincţia bisericească de iconom stavrofor.
Părintele Vasile şi preoteasa Mariana au doi copii: un băiat, Ilisei Laurențiu,  pr. slujitor la Parohia Izvoare, Bacău și fiica Laura Vasilica.

După pensionarea sa din anul 2010, părintele Vasile a slujit, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului  Părinte Arhiepiscop Ioachim, la Biserica „Sf. Gheorghe” Orbic din Buhuși, până la adormirea sa întru Domnul.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al acestuia va fi depus joi, după amiază în biserica „Sfântul Gheorghe” Orbic din orașul Buhuși, iar slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, 1 februarie 2020.

Adresăm membrilor familiei și fiilor duhovnicești ai părintelui Vasile condoleanțe, rugând pe Milostivul Dumnezeu să primească sufletul slujitorului Său în Împărăția Sa cea veșnică.

Dumnezeu să îl odihnească în pace, cu drepţii pe părintele Vasile, fratele nostru!! (Pr. Gheorghe Bârjovanu)