Părintele Ioan Pătrăuceanu a trecut la Domnul

*Mesajul de condoleanţe al IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim la trecerea la cele veşnice a Pr. Ioan Pătrăuceanu*

Cu sufletul întristat pentru că încă un slujitor al Eparhiei Noastre, Părintele Ioan PĂTRĂUCEANU, parohul Bisericii „Sfântul Dumitru”, Parohia Gâdinți, a plecat pe calea veșniciei, având însă nădejdea în dragostea milostivă a Mântuitorului Hristos, Căruia i-a slujit aproape 40 de ani, dorim să ne exprimăm gândurile de compasiune și mângâiere pentru preoții din Protopopiatul Roman, pentru enoriașii pe care părintele i-a păstorit și pentru toți cei care l-au cunoscut.

Viaţa preotului, ca, dealtfel, a fiecărui creștin este o continuă lucrare şi trăire a învăţăturilor Sfintelor Scripturi, pentru ca să putem spune, asemenea Sfântului Apostol Pavel, că: „de acum nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine.”

Părintele Ioan, plecat din această lume în zorii zilei de 1 ianuarie, a fost un râvnitor slujitor al Bisericii lui Hristos, păstorind cu dăruire în parohiile Bâra și Gâdinți, din Protopopiatul Roman. Conştient de misiunea încredinţată odată cu hirotonia în preot, la data de 22 februarie 1979, a fost prezent activ în viaţa credincioşilor, s-a implicat în multiple activităţi cultural-religioase şi sociale, s-a îngrijit de restaurarea lăcaşurilor de cult în care a slujit.

Transmitem întreaga compasiune faţă de familie, de soția Adriana și de cele două fiice – Oana și Lucia –, față de cei apropiaţi și față de colegiul preoților din Protoieria Roman, rugând pe Milostivul Dumnezeu să le dea putere, sprijin şi ocrotire, în aceste clipe de durere, iar sufletul adormitului robului Său, Părintele Ioan, să-l primească în Împărăţia Sa.

Veşnică să-i fie pomenirea!

*** Pentru cei care doresc să fie alături de familia părintelui, facem următoarele precizări: Marți, 02 ianuarie 2018 ora 08.30 Sfânta Liturghie la Biserica "Sf. Dumitru", Gâdinți; ora 17.00 - slujba de pomenire (stâlpi) Miercuri, 03 ianuarie 2018 ora 08.30 - Sfânta Liturghie la Biserica "Sf. Dumitru", Gâdinți; ora 12.00 - slujba de înmormântare a părintelui Ioan Pătrăuceanu, la Biserica "Sf. Dumitru", Gâdinți.