Părintele Adi Buric, condus pe ultimul drum

În data de 24 noiembrie 2018, mulțime de credincioși din Parohia Valea-Ursului, Protopopiatul Roman, au condus pe ultimul drum pământesc, cu nădejdea în dragostea milostivă a Mântuitorului Hristos, pe părintele Adi Buric, cel care le-a fost îndrumător spiritual timp de 26 de ani și care a decedat prematur în urma unui infarct. Slujba de prohodire a părintelui Adi a fost oficiată de către P.C. Părinte Consilier eparhial Alexandru Daniel Zamfir, delegatul Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

În dimineața geroasă de iarnă a zilei de 24 noiembrie a.c., credincioșii parohiei Valea-Ursului au asistat la slujba de înmormântare a părintelelui Adi Buric, bunul lor preot și duhovnic care le-a slujit cu multă dragoste și abnegație.

Slujba de prohodire a părintelui Adi a fost oficiată de către P.C. Părinte Consilier eparhial Alexandru Daniel Zamfir, delegatul Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, împreună cu un impresionant sobor de părinți slujitori din toată eparhia, care au venit să-şi ia rămas bun de la cel ce a fost frate în slujire, prieten şi coleg.

Alături de familia îndoliată, preoții colegi de seminar și de facultate au înălțat rugăciuni către Preamilostivul Dumnezeu.

 În atmosfera de adâncă trăire, enoriașii și fiii duhovnicești au depus flori și coroane la sicriul în care se afla trupul neînsuflețit a celui care le-a fost îndrumător spiritual, chipurile celor prezenți exprimând o nemărginită durere pentru moartea prematură a acestuia.

Părintele consilier eparhial a transmis mesajul de compasiune al Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim,  adresat familiei și credincioșilor prezenți, evocând chipul smerit al preotului chemat de Dumnezeu la veșnicele lăcașuri.

După ce slujitorii sfintelor altare, membrii familiei sale și toți enoriașii și cunoscuții și-au luat rămas bun de la părintele Adi, sicriul cu trupul neînsuflețit a fost purtat de preoți în jurul bisericii, apoi cortegiul funerar s-a îndreptat către cimitirul parohial, unde acesta își va avea somnul de veci. (pr. Daniel Marari)