Paraclisul Protoieriei Sascut a primit în dar de la Părintele Patriarh veșmântul Sfântului Dimitrie cel Nou

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, un veșmânt al Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor a fost dăruit Paraclisului Protopopiatului Sascut din cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, pus sub ocrotirea Sfântului Cuvios Dimitrie și a Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla.

Astfel, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, o delegație formată din 4 preoți din Administrația Protopopiatului Sascut, condusă de PC Pr. Grigoraș Alexandru, Protopop al Protopopiatului Sascut, a pornit în pelerinaj către Catedrala Patriarhală din București. Delegația a primit în dar veșmântul care a acoperit sfintele moaște ale Sfântului Dimitrie cel Nou, pentru a fi dus și așezat în Paraclisul care îl are ca ocrotitor.

Tot în această zi, a fost ridicată noua raclă în care va fi așezat veșmântul Sfântului Cuvios Dimitrie, confecționată la Atelierele Patriarhiei Române.

Acest nou paraclis, închinat Sfântului Cuvios Dimitrie este ridicat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului în cadrul sediului Protopopiatului Sascut și are ca principal scop slujirea zilnică a Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii de către preoții din cadrul Protopopiatului, precum si asigurarea unui loc propice pentru practica liturgică a preoților nou hirotoniți.

Racla cu veșmântul Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou va fi sfințită de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim și va rămâne o perioadă în Paraclisul Chiriarhal cu hramul ,,Nașterea Domnului” din cadrul Centrului Eparhial de la Roman până în momentul în care va fi sfințit Paraclisul Protopopiatului Sascut, moment în care va fi așezat definitiv spre închinarea și binecuvântarea tuturor credincioșilor din această zonă a eparhiei.