Orașele Bacău și Buhuși vor găzdui o nouă ediție a Marșului pentru Viață

Asociația Studenților Creștin Ortodocși din România (ASCOR) – filiala Bacău invită băcăuanii de toate vârstele să ia parte la „Marșul pentru Viață”, care va avea loc duminică, 24 martie, în orașele Bacău și Buhuși. Inițiativa tinerilor este susținută de către Unitățile Administrativ Teritoriale din ambele orașe, Protoieria Bacău și bisericile din cuprinsul ei. 

Modul în care se va derula „Marșul pentru Viață” din cadrul Lunii pentru Viață în cele doua orașe arondate Protoieriei Bacău:

La Bacău, „Marșul pentru Viață” va avea loc în Duminica Ortodoxiei, pe 24 martie 2024, începând cu ora 16.00 și se va desfășura pe două trasee, acolo unde se vor întâlni parohii urbane și rurale, conform planificării. Ulterior, începând cu ora 17.00, la scena ce va fi amplasată în Piața Tricolorului, se va desfășura un spectacol al primăverii cu invitați care vor încânta prin cânt auditoriul. 

Traseul 1: Biserica „Sfântul Dumitru” Narcisa – Stadion – Piața Tricolorului (pentru băcăuanii din partea de Sud a orașului).

Traseul 2: Biserica Lazaret – Parcul Catedralei – Piața Tricolorului (pentru băcăuanii din partea de Nord a orașului).

În cadrul acestui demers sunt așteptați credincioși ai parohiilor Protoieriei Bacău, precum și oricine dorește să se alăture acestui deziderat, ca susținător al importanței vieții, sub egida „Construim împreună pentru viață”.

La Buhuși, „Marșul pentru Viață” va avea loc în aceeași zi, începând cu ora 12.00 și se va derula pe traseul Biserica „Sfânta Înviere” – Centru – Bulevardul Republicii – Casa de Cultură „Elisabeta Bostan”. Începând cu orele 13.00, în Casa de cultură va avea loc un spectacol pentru toți cei prezenți având ca invitați speciali Ansamblul Tămășanca. 

Pr. Răzvan-Dimitrie Radu