Aproximativ 300 de copii din Programul Național „Cantus Mundi” au sărbătorit Ora Pământului la Poduri. Sâmbătă, 24 martie, pe înserat, curtea Bisericii „Sfântul Nicolae” din Parohia Poduri s-a umplut de copiii care au răspuns la chemarea doamnei profesor Gabriela Biea - fondator și dirijor al corurilor Resurrecțio - al Liceului Spiru Haret din Moinești și Resurrecțio junior- al Școlii Gimnaziale General Nicolae Șova din Poduri, pentru a marca prin cântec și rugăciune Ora Pământului, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie, ajuns la a 18-a ediție.
Astfel, la ora 20.30, atunci când becurile s-au stins și s-au aprins candelele și lumânările, cei peste 300 de copii, la îndemnul părintelui paroh Vasile Popa, au rostit cu multă emoție rugăciunea Tatăl Nostru, având fețele luminate de lumina caldă a lumânărilor. A urmat salutul și cuvântul de apreciere din partea doamnei primar Diana Narcisa Miclăuș, urmat de îndemnul de a avea grijă permanent de mediul înconjurător. De asemenea, părintele Vasile Popa a lansat o provocare celor prezenți ca, pe lângă becuri, să încercăm să stingem mai des și ecranele telefoanelor, pentru a avea mai mult timp de a admira și a ne bucura de darul Creatorului făcut omului—pământul și universul întreg cu toate frumusețile lui.
După un scurt program de cântece din repertoriul Corului Național de Cameră Madrigal, copiii, cu făclii și candele în mâini, au pornit spre Căminul Cultural al comunei Poduri, unde s-a desfășurat a doua parte a evenimentului.
"Am avut în spate o echipă extraordinară de voluntari, elevi și colegi. Însă fără susținerea și încurajarea părintelui Vasile Popa și, desigur,a doamnei primar Diana Narcisa Miclăus, nu aș fi putut obține acest rezultat. Munca în echipă îți dezvoltă abilități nebănuite! Le mulțumesc pentru înțelegere și colaborare, tuturor, mai ales părinților acestor copii minunați, pe care îi iubesc enorm, însă cu exigență și disciplină impuse. A fi voluntar cere niște abilități pe care le ai sau le poți dezvolta implicându-te: empatie, seriozitatea, punctualitate, disciplină, implicare, atenție, dăruire maximă, să crezi în cauza în care te implici și să iubești ceea ce faci, să ai CREDINȚĂ, NĂDEJDE, DRAGOSTE!"—a declarat d-na prof. Gabriela Biea.
În contextul Anului omagial al îngrijirii și pastorației bolnavilor, acest eveniment a avut și o componentă social-filantropică, cei prezenți organizând o colectă de bani, ce a însumat aproximativ 7000 lei, pentru Antonia Maria, o fetiță de 9 ani cu grave probleme de sănătate, care are nevoie de o intervenție chirurgicală costisitoare, ce nu poate fi suportată de familie.
( Pr. Popa Vasile)