O nouă Troiță a fost sfințită în Parohia „Buna Vestire” din comuna Mănăstirea Cașin

21 Iulie 2020

Cu binecuvântarea IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim în ajunul sărbătoririi Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul un mic sobor de preoți din Protopopiatul Onești, alături de preotul protoiereu Ioan Bârgăoanu, au participat la sfințirea unei Troițe în Parohia Buna Vestire” din comuna Mănăstirea Cașin.

După slujba de sfințire, preotul protopop Ioan Bârgăoanu a vorbit celor prezenți despre acest proiect de suflet prin care se dorește ridicarea mai multor troițe în această comună oneșteană.

În Comuna Manastirea Cașin considerată Mica Bucovină" prin tradițiile specifice locului, portul popular, purtarea costumului tradițional la nunți; un loc aparte îl are înăltarea Sfintelor Troițe la răspântii de drumuri sau la casele creștinilor. Anul acesta, în vreme de pandemie Troițele din zona Cașinului au avut un rol deosebit de important pentru credincioșii ortodocși, deoarece aici se închinau (neputând veni la Biserică), aici a fost adusă Lumina de Paște. Aducem mulțumiri tuturor celor care au ajutat la construirea acestei Troițe și celor care au participat la sfințirea de acum.

Noua troiță, de curând ridicată, va avea ca ocrotitori pe Sf. Ioan Botezatorul și pe Sf. Vasile cel Mare”. Potrivit credinței ortodoxe, troițele se construiesc la intersecțiile drumurilor, pentru a alunga răul și a aduce lumină calătorului.

Ctitorii care au contribuit la ridicarea acestei construcții au primit în dar o sfântă icoană. (pr. Daniel Marari)