O masă de Paște pentru 230 de persoane nevoiașe

22 Aprilie 2019

În luna aprilie 2019 s-a desfășurat prima etapă a proiectului „De la copii pentru copii”, implementat de către Fundația „Episcop Melchisedec” - Filiala Bacău în parteneriat cu Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” și Parohia Ortodoxă Lazaret din municipiul Bacău.

Proiectul este construit pentru a oferi copiilor din familii aflate în situații de criză sau în dificultate un ajutor material care să-i ajute să depășească situația în care se află. În același timp oferă posibilitatea elevilor Școlii să conștientizeze importanța oferirii unui sprijin necondiționat familiilor, respectiv copiilor care au o situație materială precară, precum și importanța schimbării percepției comunității asupra familiilor cu mulți copii.

Proiectul „De la copii pentru copii” presupune în această primă etapă, colectarea de alimente neperisabile, îmbrăcăminte etc., de către elevii din cadrul Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” Bacău și preșcolarii din Grădinița „Crai Nou”, stocarea lor şi distribuirea acestora către persoanele vulnerabile din municipiul și județul Bacău, aflate în evidența Fundației „Episcop Melchisedec”-Filiala Bacău și a Parohiei Ortodoxe Lazaret.

După ce a avut loc informarea cadrelor didactice și elevilor școlii partenere cu privire la activitățile proiectului și importanței eliminarii prejudecăţilor şi clişeelor cu privire la familiile cu mulți copii, elevii Școlii Gimnaziale, inclusiv copiii din Grădința „Crai Nou”, au donat alimente neperisabile: ulei, zahăr, făină, paste, mălai, conserve, dulciuri etc., dar și încălțăminte, îmbrăcăminte, produse de igienă, ș.a. De asemenea, din partea școlii au fost donate 66 perechi de încălțăminte (sandale, adidași, pantofi) pentru fetițe și băieți.

După colectarea produselor, acestea au fost așezate, tot de către elevi, în sacoșe, urmând a fi oferite familiilor beneficiare în perioada 19 – 23.04.2019.

Prin grija, dragostea și implicarea elevilor și preșcolarilor din cadrul Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” Bacău, respectiv a Grădiniței „Crai Nou”, 34 de familii (cuprinzând un număr de 230 de persoane, din care 153 de copii) vor putea beneficia de o masă îmbelșugată cu ocazia Sfintelor Paști. (Asistent social principal Carla–Livia Pișcu)