O camionetă încărcată cu produse alimentare și diverse bunuri necesare vieții de zi cu zi a ajuns la bătrânii aflați în grija Bisericii, la Centru Rezidențial de la Hârja.
O camionetă încărcată cu produse alimentare și diverse bunuri necesare vieții de zi cu zi a ajuns la bătrânii aflați în grija Bisericii, la Centru Rezidențial de la Hârja.
Surpriza făcută celor 60 de persoane de la Hârja, a fost cu atât mai mare cu cât gestul generos a aparținut tinerilor romașcani care, la finele săptămânii trecute, au ales să-și petreacă primele momente din vacanță alături de oamenii pentru care singurele bucurii vin din partea lui Dumnezeu și a semenilor.
Acțiunea s-a derulat, cu sprijinul și binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, vineri, 22 iunie 2012, de către Biroul de Asistenţă Socială din cadrul Protopopiatului Roman, sub coordonarea preotului Creţu Cătălin.
Intitulat „O rază de speranţă”, proiectul destinat bătrânilor de la Centrul Rezidențial de la Hârja, a adus față către față două generații, legate prin dragostea de Dumnezeu și de semeni.
„Prin intermediul acestui proiect s-a reuşit coeziunea între comunitatea romaşcană și persoanele aflate la Centrul de la Hârja, unde bătrânii primesc ajutor, asistență medicală și spirituală din partea Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Am reușit să-i implicăm pe romașcani, sensibilizându-i pentru a susţine atelierul de terapie educaţională pentru vârstnicii de la Hârja. Astfel, le-am procurat o parte din materialele necesare pentru realizarea icoanelor pe sticlă, a felicitărilor din hârtie, goblen, croşetat etc. Totodată, membrii a două cluburi Impact: „Tineri cu atitudine” de la Colegiul Național ”Roman Vodă”, şi „Zâmbet pentru zâmbet” Liceul ”Petru Poni”- Roman au participat cu un program educaţional, muzică şi voie bună”, a declarat preotul Cătălin Crețu.
Romașcanii implicați în proiect au demarat şi un program „fundraising” - angajându-se ca produsele pe care bătrânii le vor confecţiona să le comercializeze, iar banii obţinuţi să se întoarcă înapoi la beneficiari, pentru susţinerea lor.
„În urma acestei vizite s-a pus bazele unui parteneriat activ, în care tinerii din orașul Roman s-au angajat să revină la Centrul nostru pentru alte proiecte menite să le ofere bucurii persoanele aflate aici, în grija Bisericii”, a menționat preotul Ilarion Mîță, directorul Centrului de la Hârja.