“Nașterea Maicii Domnului" prilej de bucurie duhovnicească în Parohia Bălcuța

08 Septembrie 2020

Credincioșii din Parohia Bălcuța, Protoieria Sascut, au sărbătorit marți, 8 septembrie 2020, hramul Bisericii "Nașterea Maicii Domnului".

Cu această ocazie, în incinta bisericii din localitatea Bălcuța, comuna Sascut, în ajunul praznicului s-a oficiat Vecernia cu Litia și slujba Parastasului pentru ctitori, iar de la primele ore ale dimineții au fost oficiate slujbele Utrenia, Acatistul și Sfânta Liturghie cu Te Deum.

La invitația părintelui paroh Miron Ionuț- Constantin, au fost prezenți părintele protopop Vasile Abageru, alături de un sobor de preoți sascuteni, oficialități comunale și județene, precum și alți invitați.

Delegat al Ierarhului în această comunitate a fost părintele Ilarion Mâță, consilier al Sectorului Asistență socială și medicală din cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, care în contextul Anului omagial al pastorației părinților si copiilor, a subliniat importanța și rolul major pe care îl are familia creștină, după modelul Sf. Părinți Ioachim și Ana, în societatea actuală. În cuvântul său, părintele consilier a transmis celor prezenți și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim pentru această zi de 8 septembrie. 

La finalul Sf. Liturghii a fost oficiată slujba de Te Deum pentru părinți și copii, sub protia părintelui protoiereu Abageru Vasile, care a transmis și cuvântul ierarhului intitulat "Familia - darul cel mai de preț al lui Dumnezeu".

Prin grija și implicarea părintelui Miron Ionuț-Constantin, la biserica Parohiei Bălcuța au avut loc, încă din luna martie a acestui an, ample lucrări de refacere și înnoire. Reconstrucția acoperișului, în stil ștefanian, încununează aceste lucrări și acordă sfântului locaș sobrietatea și eleganța specifică bisericilor construite în stil moldovenesc.(pr Albu Gabriel)