Moment de bucurie duhovnicească în Parohia Sf. Înviere – Buhuși

Biserica „Sf. Înviere” din Buhuși a îmbrăcat haină de sărbătoare vineri, 7 septembrie 2018, fiind săvârșită cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim slujba Vecerniei unită cu Litia, cu ocazia celui de-al doilea hram al bisericii parohiale, Nașterea Maicii Domnului.

La invitația părintelui paroh Sbârcea Romeo, prezent în mijlocul credincioșilor a fost părintele protopop Vasile Cozma, înconjurat de un sobor de preoți, precum și de oficialități județene și locale.

În cuvântul de învățătură părintele protopop a vorbit despre importanța nașterii Maicii Domnului în iconomia planului dumnezeiesc de mântuire a neamului omenesc, ea fiind Maica tuturor oamenilor, nu doar a creștinilor și mijlocitoarea tuturor către Dumnezeu, dovadă fiind și faptul că anul bisericesc începe și se încheie cu sărbători închinate Maicii Domnului, 8 septembrie (Nașterea) și 15 august (Adormirea).

Tot acum, părintele protopop  a transmis și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim tuturor celor prezenți și elevilor în mod special pentru începutul unui nou an școlar, făcând referire și la proiectele care se vor desfășura la nivel de Arhiepiscopie în această perioadă, dar și la faptul că o nouă întâlnire a credincioșilor Protopopiatului Buhuși cu Înaltprasfinția Sa va avea loc în ziua de 6 decembrie, cu ocazia prăznuirii Sf. Ierarh Nicolae, la Catedrala „Sf. Nicolae” din Buhuși.

A fost săvârșită și slujba parastasului în cinstea ctitorilor acestui sfânt lăcaș din familia boierului Theodor Buhuș, care a fost ridicat acum 201 ani.