Peste 4000 de moineșteni au participat în Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci la una dintre cele mai mari procesiuni organizate în Eparhia Romanului și Bacăului.
În duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, peste 4000 de moineșteni, preoți credincioși și tineri elevi, au participat la procesiunea intitulată „Calea Sfinților- Sfânta Cruce izvor de binecuvântare pentru viața creștină ” organizată la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim de către Protopopiatul Moinești și ajunsă anul acesta la a treia ediție. Această procesiune reprezintă punctul culminant al unui program intens de rugăciune desfășurat la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” sub genericul Zilelor duhovnicești din Protopopiatul Moinești, în contextul derulării în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a programului eparhial „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!”.
Astfel, la ora 18.00, în sunetul toacei și cântând acatistul Sfintei Parascheva, tineri îmbrăcați în costum popular, cu steaguri tricolore în mâini, prapuri și sfinte cruci, preoți și credincioși au urcat Golgota Moineștiului până la Biserica „Sfântul Nicolae”, unde au fost părtași la un program lirurgic dedicat elevilor care în data de 14 septembrie încep noul an școlar. Mai întâi, pe o scenă special amenajată în spațiul din fața bisericii, trei tinere eleve au interpretat Imnul Maicii Domnului ca îl are autor pe Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, apoi Înaltpreasfinția Sa a rostit icoase și condace ale Acatistului Maicii Domnului și al Sfintei Parascheva înaintea Icoanei de la Mănăstirea Secu și a Raclei cu sfinte moaște, a săvârșit slujba de sfințire a apei și a rostit rugăciuni de binecuvântare a elevilor la început de an școlar. La final, Înaltpreasfinția sa a rostit un cuvânt de învățătură în care i-a îndemnat pe tineri să promoveze adevăratele valori cultural-religioase ale nemului, care constituie identitatea spirituală a acestuia. După cuvântul de învățătură, tinerii prezenți au primit din partea ierarhului pachete cu rechizite iar părinții acestora au putut venera, în spațiul special amenajat, odoarele de mare preț așezate spre închinare.