Micul mușatin Luca Ciobanu cucerește România

06 Iunie 2022

Sâmbătă, 4 iunie, a avut loc la Iași cel mai mare concurs de șah în aer liber din România, Finala Națională – Șah în școală 2022!

Au participat 502 copii din toată țara, împărțiți pe mai multe categorii de vârstă și clase. A fost un adevărat regal șahist, iar Școala Primară Mușatinii din cadrul Fundației „Episcop Melchisedec” a fost reprezentată de 4 elevi, care au înregistrat rezultate excelente!

La categoria grădiniță și clasa pregătitoare, rezultatele copiilor noștri au fost următoarele:

  • Luca Ciobanu –elev în clasa pregătitoare, Școala Primară Mușatinii, a obținut Locul I și Marele Premiu al concursului, cu victorii pe linie;
  • Luca Enache – elev în clasa pregătitoare, Școala Primară Mușatinii, a obținut mențiune;
  • Noelia Iacob - elevă în clasa pregătitoare, Școala Primară Mușatinii, a obținut 3 victorii din 5 posibile;
  • Leonard Vacaru – elev în clasa I, Școala Primară Mușatinii, a avut o misiune foarte grea la această categorie fiind prezent nr.1 în lume la 7 ani, precum și juniori din lotul național, astfel că prezența sa lângă acești profesioniști este un mare câștig.

Domnul Ionuț Gânju, formatorul acestor tinere talente, ne-a declarat

„Este al treilea concurs consecutiv (după cel susținut la Roman, Bicaz și Iași) pe care Luca Ciobanu îl câștigă cu maxim de puncte, astfel că cuvintele ar fi de prisos. Luca Enache progresează pe zi ce trece și am toată încrederea că va avea un drum frumos în șah. Noelia a luptat frumos și a fost învinsă doar de jucătoarele de la vârful clasamentului. În ceea ce îl privește pe Leonard, efectiv l-am aruncat în „groapa cu lei”, dar a arătat bărbăție în fața unor juniori profesioniști și sunt mândru de el”.

Mulțumim tuturor elevilor Școlii Primare Mușatine, care ne-au reprezentat atât de frumos la competițiile de șah care au avut loc în timpul anului școlar, precum și implicării D-lui Profesor Ionuț Gânju, care și-a văzut munca încununată prin obținerea Marelui Premiu al concursului de către elevul Luca Ciobanu pe care îl felicităm și-l susținem și în viitor!

 (monahia Dionisia Șchiopu – director educațional Fundația „Episcop Melchisedec”)