Marea Unire serbată în Parohia „Sfântul Nicolae” – Buhuși

03 Decembrie 2019

La Catedrala „Sf. Nicolae” din Buhuși, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim și prin grija părintelui protopop Vasile Cozma, duminică, 1 Decembrie 2019, a fost marcat evenimentul Marii Uniri de la 1918, la împlinirea celor 101 ani de libertate și unitate națională.

A fost săvârșită Sfânta Liturghie în timpul căreia au fost pomeniți eroii neamului românesc, care au luptat și s-au jertfit pentru libertatea poporului roman.

 În cuvântul de învățătură, părintele protopop a dat citire mesajului Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim dedicat Zilei Naționale, vorbind credincioșilor despre evenimentele și artizanii care au făcut posibilă unitatea de neam și de țară.

 După Sfânta Liturghie a fost săvârșită slujba de Te Deum alături de comunitatea Parohiei „Sf. Nicolae” pentru eroii neamului românesc, care prin jertfa lor au înfăptuit unitatea naţională a românilor în anul 1918.

Manifestările dedicate Zilei Naționale s-au încheiat cu depunerea de coroane din partea delegației Protopopiatului Buhuși  la Monumentul eroului necunoscut, alături de celelalte instituții ale orașului Buhuși, în cinstea și spre pomenirea eroilor neamului.