Mângâierea Maicii Domnului pentru credincioșii din Parohia Stănișești.

Joi, 3 Decembrie 2020, lacrimile suave regăsite pe icoana Maicii Domnului din biserica satului Gorghești, precum și ziua cinstirii Sfântului Cuvois Gheorghe de la Cernica au fost motive de dublă bucurie pentru enoriașii acestei comunități din Parohia Stănișești.

 

 

Cu această ocazie, binecuvântată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, cei prezenți s-au adunat în fața icoanei Maicii Domnului - Axionița, care acum, la o lună de zile de când a lăcrimat, în această biserică, și-a întâmpinat închinătorii cu lacrimile încă pe obraz.

Mai mult, astăzi a fost un bun prilej de comuniune în rugăciune atât pentru preoții Cercului Pastoral nr. 5 " Sfânta Cuvioasă Parascheva" al Protoieriei Sascut, cât și pentru membrii comunității, care au simțit nevoia unei mângâieri prin taina Sfântului Maslu în contextul vremurilor de încercare pe care le traversăm, aspecte ce au fost evidențiate în cuvântul de învățătură al părintelui protoiereu.

Pe lângă acestea, părintele protopop Vasile Abageru, sub protia și îndrumarea căruia s-a desfășurat evenimentul, a transmis celor de față binecuvântarea arhierească și dragostea Chiriarhului  pentru preoții și credincioșii din această parte pe Valea Zeletinului a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

De asemenea părintele protoiereu a apreciat și prezența tuturor categoriilor de vârstă la slujbă, evidențiind importanța prezenței copiilor și formării lor în Biserică. Totodată, a subliniat atenția deosebită pe care preotul paroh Gheorghiță Codrin o acordă împletirii lucrărilor duhovnicești cu cele gospodărești, la Gorghești anul acesta s-au început lucrările pentru un Așezământ cultural-social).

Cu acest prilej al întâlnirii s-a pus început și pentru proiectul cultural-catehetic eparhial "Școală de iarnă".

pr. Ionel Codrin Gheorghiță