Mamele duhovnicești nu mor niciodată

*cuvânt transmis la trecerea la cele veșnice a Maicii Hristofora, proinstareța Mănăstirii Bogdana*

Maică stareță, stavrfora Mihaela și preadistins sobor de măicuțe și preoți slujitori ai Mănăstirii Bogdana,

Plecarea Mamei  Voastre duhovnicești, evlavioasa și multiubitoarea de Dumnezeu proinstareță stavrfora Hristofora, din aceasta lume vremelnică în odihna veșnică a cerului, a fost cel mai complex și profund examen de maturitate duhovnicească din câte ați dat până acum.
După ce mi -au parvenit mai multe detalii despre cum s-au desfășurat funeraliile Măicuței voastre, am concluzionat că la Mănăstirea Bogdana a fost nu o înmormântare, ci o sobră sărbătoare.
Lacrimile voastre discrete au inundat sufletele participanților și a refăcut nădejdea mântuirii în sufletele multor persoane. 
În calitatea mea de părinte spiritual al soborului Mănăstirii transmit cuvânt de binecuvântare, compasiune și apreciere pentru maturitatea, sobrietatea și echilibrul duhovnicesc arătat în această nouă conjunctură în care v-ați aflat, privind cu ochi analitici marea încercare la care v-a chemat Dumnezeu.
Va asigur,  încă o dată, de toată dragostea mea părintească și sprijinul duhovnicesc de care sunt capabil, spunându-vă că mamele duhovnicești nu mor niciodată.

Hristos a înviat!
Pe Hristofora a chemat. 
Cu trupul este-n țintirim,
Iar sufletul în loc sublim.