Lucrările la construirea Capelei de la Cimitirul Red din Onești sunt în plină desfășurare

          Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, continuă lucrările de construire și consolidare a Capelei cu hramul „Duminica Sfinților Români” din incinta cimitirului Red a municipiului Onești. În data de 7 iulie 2022 a fost emisă autorizația de construire, iar la un an distanță lucrările sunt finalizate în proporție de 60%.

           O contribuție majoră la amenajarea acestui obiectiv important pentru comunitatea oneșteană a venit din partea Primăriei Onești care, prin propunerea domnului primar Laurențiu Neghină și prin hotărârea Consiliului Local al Municipiului Onești, a sprijnit financiar în anii 2022 și 2023 cu aproximativ 800.000 de lei.

          La acest efort au contribuit financiar și Protopopiatul Onești, precum și societățile contractate pentru realizarea lucrărilor. Demn de amintit este gestul Parohiei „Sfântul Nicolae” din Onești care, prin Consiliul Parohial, la inițiativa părintelui paroh Ioan Berdan, a relocat două clopote sub formă de împrumut, pe o perioadă nedeterminată, Parohiei Red. Acestea vor fi montate în clopotnița ce urmează a se reamenaja, după proiectul ce este parte din autorizația de construcție.

               Cu sprijinul domnului inginer Alexandru Giosanu, consilier de resort, specialist în lucrări de construcție și monumente bisericești, s-a găsit o echipă de firme care să finalizeze construcția. Domnul Ioan Scorțanu, prin firma S.C Scortza SRL, apoi domnul Ioan Ghilogaș, prin firma MaryTrans, au reușit să pună pe roate proiectul dificil de schimbare soluție învelitoare, propus de cunoscutul arhitect Iliopolos Nicos din Onești. În continuare se va lucra la pregătirea clopotniței, a picturii pentru capela ortodoxă și a unei catapetesme de stejar.

             De la începutul lucrărilor, rugăciunea în capelă a continuat prin râvna părintelui Florin Ursu, care împreună cu fiii și fiicele duhovnicești au ținut aprinsă dorința de a sluji Dumnezeiasca Liturghie în Biserica „Tuturor Sfinților”, deși în condiții destul de nepotrivite.

            Ne dorim ca în acest loc să fie cât mai puține slujbe de tristețe și să putem aduce rugăciuni Milostivului Dumnezeu!

(Protoiereu Ioan Bârgăoanu)