În ziua de prăznuire a Sfinților Împărați Constantin și Elena, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a resfințit biserica ”Intrarea Maicii Domnului în Biserică” - parohia Meleșcani, comuna Dealu Morii.
În ziua de prăznuire a Sfinților Împărați Constantin și Elena, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Ioachim a oficiat slujba de resfințire a bisericii din parohia Dealu Morii, locaș de rugăciune înnoit după jumătate de deceniu de muncă stăruitoare. ”Începând cu anul 2012, cu sprijinul Consiliului Local s-au întreprins lucrări de recuperare și înfrumusețare a bisericii parohiale. A fost supraînălțat pridvorul și acoperișul a fost refăcut în stil ștefanian, după ce mai înainte s-au turnat centuri și bolți de susținere din beton armat. A fost refăcut total pronaosul, căruia i s-a adăugat și un pridvor deschis pe latura de sud, s-a realizat termoizolația exterioară a bisericii, a fost înlocuită pardoseala interioară, a fost schimbată instalația electrică, a fost repictat interiorul și a fost montată instalația de încălzire pe curent. În exterior s-a ridicat un ansamblu parohial, alcătuit din clopotniță, capelă mortuară, casă praznicală și muzeu, după care au fost turnate trotuare de acces și perimetrale”, a declarat preotul Adrian Alexandrescu, parohul bisericii din Dealu Morii. În cadrul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim l-a hirotesit întru iconom stravrofor pe preotul Adrian Alexandru, parohul acestei biserici.
Biserica ”Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” a fost sfințită în anul 1921 de către Episcopul Valerian Ștefănescu. Afectată, mai apoi, de puternicul cutremur al anilor ’40, cu ajutorul financiar al domnului Gheorghe Lepădatu, fiul preotului Constantin Lepădatu, biserica din Dealu Morii este reconsolidată și iarăși înfrumusețată, resfințindu-se la 4 noiembrie 1951. În anul 1977 s-a pictat din nou, în tehnica fresco, și s-au reparat tencuielile exterioare, iar o contribuție însemnată în bani, odăjdii și alte obiecte, precum și la instalația electrică, și-a adus-o familia Nicolescu Alexandru. Restul cheltuielilor au fost suportate de enoriași în timpul păstoririi părintelui Aurel Ghinet. La sfârșitul anilor `80, prin aportul parohului Gheorghe Florea, al enoriașilor și al autorităților locale, a fost realizată împrejmuirea cimitirului printr-un gard zidit din piatră. Apoi, începând cu anul 2012, în timpul păstoririi preotului Adrian Alexandrescu, s-a desăvârșit această binecuvântată lucrare prin slujba arhierească oficiată de chiriarul Eparhiei Romanului și Bacăului în ziua Sfinților Împărați. (Pr. Constantin GHERASIM)