Luca Ciobanu – elevul Școlii Primare Mușatinii din cadrul Fundației Episcop Melchisedec – din nou CAMPION

10 August 2023

În perioada 01-06 august 2023, a avut loc la Iași Festivalul Internațional de Șah „Mihail Sadoveanu”, ediția a XXXV-a, organizat de Clubul Gambitul Damei Iași.

Festivalul s-a bucurat de prezența a peste 250 de șahiști, împărțiți în două turnee, turneul A fiind deschis tuturor șahiștilor, iar turneu B exclusiv copiilor până la 12 ani.

Elevul școlii noastre, Școala Primară Mușatinii, Luca Ciobanu, a jucat în ambele competiții, înfruntând jucători foarte puternici, dar talentul și munca și-au spus cuvântul, Luca obținând locul 1, la categoria băieți - 8 ani!

Șahistul Luca Ciobanu este câștigător al mai multor competiții de șah. Anul acesta, în luna mai, a obținut „Cupa Melchisedec – Șah în școală”, eveniment organizat de Fundația „Episcop Melchisedec”, la care au participat 400 de concurenți din toată Moldova.

Luca confirmă din ce în ce mai mult. Este unul dintre cei mai talentați elevi ai mei și îi prevăd un viitor frumos în șah. Sunt mândru de el și mă bucur că l-am descoperit când am început orele de șah în Școala Primară Mușatinii, afirmă dl. Ionuț Gânju, instructor de șah.

Talentatul nostru elev va înfrunta cei mai buni șahiști ai Europei la Campionatul European de Copii și Juniori, care va avea loc în luna septembrie a acestui an. Preacuviosul părinte arhim. Pimen Costea, Președintele Fundației „Episcop Melchisedec”, consideră că acești copii talentați trebuie încurajați, fapt pentru care, Fundația va sponsoriza participarea elevului Școlii Primare Mușatinii la competiția europeană. (Monahia Dionisia Șchiopu – Director educațional Fundația Episcop Melchisedec)

Succes Luca, suntem alături de tine!