Localitatea Ion Creangă și-a serbat hramul

            Duminică, 28 august, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia Ion Creangă, Protopopiatul Roman, a avut loc slujba Vecerniei unită cu Litia, cu ocazia serbării  hramului: „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul”.

            Soborul de preoți s-a aflat sub protia preotului Dan Alexandru Antoce, protopopul de Roman, care a transmis mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim. La acest eveniment marcant al comunității din Ion Creangă au fost prezenți membri ai autorităților locale în frunte cu primarul comunei, domnul Dorin Tăbăcariu.

            La finalul cuvântului de învățătură, părintele protopop a felicitat pe părintele paroh Daniel Dinga pentru toate realizările din cei patru ani de când a fost numit paroh al acestei comunități, apoi a adus aprecieri cu privire la activitatea preotului Mitică Bighiu, pentru devotamentul cu care a slujit vreme de 12 ani în această parohie, dar și pentru promovarea concursului de preot militar, la Garnizoana Roman, cu rezultate excepționale. Totodată, a fost prezentat și noul preot slujitor al parohiei Ion Creangă, în persoana părintelui Petronel Gheorghiță Ciocan, numit prin transfer de la Parohia Horia.

            Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, a fost adusă Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, din  Parohia Trifești care a poposit în biserica  din Ion Creangă sâmbătă, 27 august, rămânând spre închinare și folos duhovnicesc pentru credincioși până în după-amiaza zilei de 29 august.