Liturghie arhierească la Metocul Chiriarhal de la Itești

26 Decembrie 2017

În cea de-a doua zi de Crăciun, în ziua de prăznuire a Sf. Nicodim de la Tismana şi a Sf. Eftimie Mărturisitorul, IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a oficiat Sfânta Liturghie la Metocul Chiriarhal "Sf. Părinți Ioachim şi Ana" de la Itești. Aici, sub coordonarea Maicii Starețe, Monahia Chiriachi Chiper și a pr. arhim. Nicodim Bițic, consilier eparhial şi duhovnic, mica obşte de maici a reușit să transforme în chip minunat, înduhovnicindu-le, aceste locuri băcăuane.

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în ziua de prăznuire a Sf. Nicodim de la Tismana şi a Sf. Eftimie Mărturisitorul, a participat la Sfânta Liturghie la Metocul Chiriarhal de la Iteşti, oficiată de un sobor de preoți şi diaconi de aici și de la Catedrala Arhiepiscopală din Roman, sub protia pr. arhim. Andrei Ioniță, mare ecleziarh al Catedralei mușatine.

Credincioşii care s-au alăturat soborului şi maicilor de la Iteşti s-au bucurat de liniștea slujbei din aceste zile de Praznic Împărătesc. La finalul Sfintei Liturghii, IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a apreciat munca edilitară și misiunea spirituală desfășurate cu timp și fără timp spre binele Bisericii și al semenilor.

Ierarhul a felicitat pe pr. arhim. Nicodim Bițic care şi-a serbat sfântul ocrotitor și i-a dăruit o icoană a Maicii Domnului, sub oblăduirea căreia se află schitul de la Iteşti. Copiii prezenți la slujbă, după ce au colindat, au primit din partea ierarhului multe daruri și binecuvântări.

(pr. Daniel-Ionel Marari)