”Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți” în Protopopiatul Onești

19 Septembrie 2013

Câteva sute de elevi și profesori au participat luni, 16 septembrie, la slujba de binecuvântare a începului de an școlar oficiată de Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, la Catedrala ”Pogorârea Duhului Sfânt” din Onești.

Sosiți din toate parohiile acestei protoierii, copiii însoțiți de ”formatorii de îngeri” s-au rugat împreună cu ierarhul în cadrul slujbei speciale din cadrul proiectului ”Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți”, care s-a derulat în toate protoieriile din cuprinsul eparhiei Romanului și Bacăului.

La finalul acesteia, elevii au primit daruri atât din partea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, care i-a binecuvântat și i-a îndemnat să-și iubească învățătorii și profesorii, să iubească studiul, să respecte și să-și însușească valorile morale și spirituale specifice Bisericii noastre și poporului român drepmăritor.

La rândul său, preotul protopop Constantin Alupei a oferit rechizite elevilor din partea preoților din protoieria Onești.