La Parohia Gârlenii de Sus a început derularea Proiectului Național Catehetic 2022

07 Februarie 2022

Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Gârlenii de Sus s-a adăugat celor 30 de parohii care implementează Proiectul Național Catehetic al anului 2022 intitulat „Rugăciunea în viața mea”. Activitatea a avut loc în ziua de 2 februarie, după terminarea Sfintei Liturghii, în biserica parohiei, iar prin intermediul unei cateheze despre rugăciune și folosul acesteia, credincioșii au aprofundat cunoașterea lui Dumnezeu.

Cateheza a fost susținută de domnul Andrei Balaban, teolog și cântăreț al parohiei, în prezența preotului paroh Costel Balaban. Mai întâi a fost prezentată auditoriului tematica acestui an dedicat rugăciunii în viața bisericii și a creștinului și sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț.

Întâlnirea a continuat cu prezentarea modelelor de rugăciune, dar și cu ordinea în care trebuie să ne adresăm rugăciunile înaintea lui Dumnezeu, acestea fiind mai întâi de mulțumire, apoi de slavă, iar la final de cerere. În încheiere, participanții au fost îndemnați la a da mărturie despre momentele când au simțit lucrarea rugăciunii în viața lor, dar și să relateze celorlalți care sunt primele rugăciuni pe care le-au învățat de la moși și strămoși.

Totodată, această primă întâlnire vine și în contextul în care la Parohia „Nașterea Maicii Domnului”, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim urmează să fie inaugurat un centru de socializare vârstnici care va fi sub ocrotirea Sfântului Andrei. Scopul acestui centru este de a crea un cadru prietenesc și duhovnicesc, găzduit de cele mai multe ori de casele de prăznuire, în care credincioșii să participe săptămânal la diferite activități de socializare cu preotul lor. Aici pot fi dezbătute diferite teme de interes social și religios și se pot aprofunda învățăturile din pericopa evanghelică duminicală în cadrul unei agape creștine.