Județul Bacău implementează proiectul „Bacău Smart County”

09 Iunie 2021

Sub coordonarea domnului Valentin Ivancea, președintele C. J. Bacău, în județul Bacău se va implementa proiectul „Bacău Smart County”, cod SIPOCA/SMIS-808/136013, finanțat prin Programul Operațional Capacitatea Administrativă 2014-2020. Evenimentul  de debut a avut loc marți, 9 iunie 2021, începând cu ora 9:30, în Sala Mare a Consiliului Județean Bacău. Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a fost reprezentată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim de preotul Daniel-Ionel Marari, inspector eparhial la Biroul de catehizare și activități cu tineretul din cadrul sectorului cultural al Administrației Eparhiale.

Obiectivul general al proiectului vizează consolidarea capacității administrative a Județului Bacău prin fundamentarea deciziilor, planificarea strategică pe termen lung, simplificarea procedurilor administrative și reducerea în același timp a birocrației pentru cetățenii județului Bacău. Unul dintre obiectivele specifice este realizarea Profilului monografic al județului Bacău, document ce va sta la baza elaborării Strategiei de dezvoltare durabilă a județului Bacău în orizontul de timp 2021-2029, precum și a instrumentului digital de monitorizare a strategiei.

În vederea pregătirii acestui document programatic esențial pentru dezvoltarea durabilă a județului, Consiliul Județean Bacău va organiza o serie de evenimente de tip workshop pentru consultarea actorilor locali în diferite domenii de interes.

În acest context, în ziua de 9 iunie 2021, a fost organizat workshop-ul dedicat domeniilor – cultura, tineret, sport si turism, în cadrul căruia au fost abordate următoarele aspecte:

  • Provocări, nevoi, scurtă radiografie a situației actuale socio-economice și de mediu a județului, elemente de potențial privind tematica menționată mai sus;
  • Identificarea de soluții și direcții de dezvoltare a acestor domenii de interes.

Având în vedere atât importanța acestui document programatic pentru viitorul județului Bacău cât și implicarea dumneavoastră prin activitățile desfășurate, ne dorim ca împreună să creionăm o viziune integrată, unitară și corelată cu toate obiectivele strategice propuse în noua programare financiară 2021-2027, a declarat în cuvântul său doamna Ramona Brîndușoiu, manager de proiect.

În cadrul sesiunii de întâlnire am prezentat activitatea bogată a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, prin activitățile cultural-catehetice și prin cele pentru tineret desfășurate în anii trecuți prin proiectele eparhiale: Școala de Iarnă, Școala de vară și Taberele tematice. Ne-am arătat deschiderea pentru noi colaborări cu diverse instituții și ONG-uri interesate în ceea ce privește activitatea cu tineretul și sportul, dar și turismul ecumenic, a afirmat preotul Daniel-Ionel Marari.