A IV-a ediție a Procesiunii cu Icoane în Parohia Valea Șoșii

17 Martie 2019

În Duminica Ortodoxiei, a avut loc a patra ediție a Procesiunii cu Icoane în Parohia Valea Șoșii.

În Duminica Ortodoxiei, a avut loc a patra ediție a Procesiunii cu Icoane în Parohia Valea Șoșii. După ce au participat la Sfânta Liturghie și s-au împărtășit cu Hristos, la îndemnul adresat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de a cinsti cu bucurie sfinții zugrăviți în icoane, credincioșii au purtat chipurile sfinte pe ulițele satului și preoții au sfințit,la răscruce de drumuri, o nouă troiță, realizată de enoriașii parohiei.

Au fost purtate pe brațe, ca niște Odoare scumpe, Icoanele Bisericii, de la cea mai veche, icoana Nașterii Domnului din 1860, până la cele mai recent pictate. Închinarea la aceleași icoane, la care s-au închinat, de-a lungul timpului, moșii şi strămoșii noștri, a creat o punte nevăzută între generații, proiectând spre viitor o rază de speranță, zărită pe chipurile copiilor ce purtau icoane, că va dăinui credința ortodoxă pe aceste locuri.

În timpul procesiunii a fost purtată și o troiță nouă, care a fost sfințită și pusă spre închinare trecătorilor, pentru a le fi spre ajutor duhovnicesc și întărire a credinței. Evenimentul a adus emoție sfântă și bucurie în sufletele celor prezenți, sporind bucuria de a fi membru al Bisericii Ortodoxe.

(Pr. Hereș Ovidiu)