IPS Părinte Ioachim sprijină victimele incendiului din Mănăstirea Cașin

 
         Tragediile provocate de incendii se țin lanț în comuna Mănăstirea Cașin. Preotul Ioan Bârgăoanu, Protopop al Protopopiatului Onești a semnalat un nou astfel de caz, în care familia Deleu a rămas fără agoniseala de o viață, la scurt timp după ce o altă casă, a  familiei Enache a fost cuprinsă de flăcări.
       Munca de zeci de ani a familiei Deleu a fost mistuită de flăcări duminică, 16 ianuarie 2022. Efortul și bărbăția pompierilor din Onești au evitat o mai mare tragedie, cu victime și cu alte case arse. Un alt necaz pentru care vă cerem ajutorul și rugăciunile dumneavoastră! Împreună ne vom strădui să fim alături de Mariana Deleu și Mirela, în durerea care le-a cuprins familia.
       După o discuție telefonică a preotului Ioan Bârgăoanu, protopop al Protopopiatului Onești, cu IPS  Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Înaltpreasfinția Sa va dona 5.000 de lei pentru ambele familii îndurerate. „Vom cumpăra, astfel, cele necesare traiului și hrană pentru copiii necăjiți. Singuri nu vom putea! Numai împreună putem sa le ștergem lacrimile.
        Protopopiatul Onești este alături de familiile afectate prin intermediul  Asociației Patmos ATOR, care oferă zilnic hrană pentru Familia Enache și cei patru copii  până la finalizarea lucrărilor de refacere a imobilului.