IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a împărtășit copiii din cadrul Fundației „Episcop Melchisedec”

13 Aprilie 2017

Astăzi, 13 aprilie a.c. întâlnirea cu Hristos, în forma Sa Euharistică, a fost mijlocită de Înaltpreasfințitul Ioachim, în cadrul Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare unite cu Vecernia, oficiată în străvechea catedrală a Romanului, pentru toți copiii din cadrul Fundației „Episcop Melchisedec”.

IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim înconjurat de soborul preoților și diaconilor slujitori ai catedralei „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman a oficiat în dimineața zilei din Sfânta și Mare Joi din Săptămâna Pătimirilor Domnului, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. La aceasta au participat credincioși romașcani, precum și toți copiii de la Fundația „Episcop Melchisedec” din Roman, care au fost împărtășiți la momentul cuvenit de către IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim cu Sfântul Trup și Sânge al Domnului Hristos.

Arhipăstorul s-a întâlnit cu cei mici și încă o dată, cu toții, am împlinit Cuvântul lui Hristos: ”Lăsați copii să vină la Mine!”. Au fost momente pline de emoție duhovnicească. Apropierea celor mici de Sfântul Potir s-a constituit pentru ei, pentru părinții slujitori, pentru părinții trupești și educatori, moment de adevărată înălțare spirituală”, a declarat domnul Aurelian Alexa, directorul Fundației romașcane.

Tot acum, a fost pregătită și Sfânta Împărtășanie de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, fiind scos un Sfânt Agneț special pentru împărtășirea cu Sfinte uscate timp de un an în cazuri de necesitate (bolnavi care nu se pot deplasa, copii etc.). Acest Sfânt Agneț, sfințit în Joia Mare, este pregătit în a treia zi de Paști și pus spre păstrare în chivotul de pe Sfânta Masă.

(Pr. Daniel Marari)