IPS Ioachim a fost colindat în Catedrala Arhiepiscopală din Roman

21 Decembrie 2020

Cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, în ziua de 21 decembrie 2020, în Catedrala Arhiepiscopală din Roman a avut loc un mic concert de colinde tradiționale, sub genericul nașterii Pruncului Mântuitor, susținut de Grupul Psaltic „Ierotheos” a Protopopiatului Onești.

Frumosul eveniment s-a desfășurat în prezența IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, alături de părinți consilieri și inspectori eparhiali. Cu ocazia concertului de colinde membrii coralei oneștene au încântat pe toți cei prezenți prin profesionalismul, pregătirea și interpretarea de care au dat dovadă în transmiterea actului Nașterii Pruncului Dumnezeiesc.

La finalul concertului Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a vorbit celor prezenți despre semnificația colindelor în spiritualitatea poporului român și despre tradiția concertului de Crăciun susținut de numeroase grupuri corale în Catedrala arhiepiscopală, în ajunul sărbătorilor de iarnă. Totodată, continuând o frumoasă tradiție, Părintele Arhiepiscop Ioachim a oferit prin slujitorii catedralei colindătorilor daruri, dar și produse de panificație de la brutăria „Betleem”. (Pr. Daniel-Ionel Marari)