Intâlnirea trimestrială a ONG-urilor Eparhiei Romanului și Bacăului

În data de 26 mai 2021, cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Centrul eparhial de la Roman, a avut loc ședința trimestrială a tuturor ONG-urilor eparhiale din cadrul Sectorului Social – Filantropic și Misionar.

Ședința a fost prezidată de Arhim. Pimen Costea, vicar  eparhial și președinte al Fundației „Episcop Melchisedec” din Roman.  

  Alături de părintele vicar, din corpul administrativ al Fundației au mai luat parte la ședință, Pr. Ilarion Mâță, consilier eparhial la Sectorul Social – Filantropic și coordonator al Departamentului  social din  cadrul fundației de la Roman, Pr. Dragoș Munteanu, director al Departamentului medical și Monahia Dionisia Șchiopu, director al Departamentului educațional din cadrul Fundației „Episcop Melchisedec Ștefănescu”.

  Imediat după rugăciunea de deschidere a ședinței de lucru, părintele vicar a adresat cuvânt de bun venit tuturor reprezentaților ONG-urilor, dar și cuvântul de binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim.

Pr. Pimen a evidențiat importanța dobândirii statutului de instituție de utilitate publică a Fundației „Episcop Melchisedec” , aceasta fiind singura insituție din aria canonică-administrativă a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului care se bucură de această  responsabilitate, dar și privilegiu iar, de asemenea, și singura fundație de utilitate publică structurată  pe trei servicii diferite: social, educațional și medical.

   În continuarea cuvântului său, părintele vicar și-a arătat toată deschiderea și disponibilitatea  fundației pe care o conduce, față de încheierea unor parteneriate cu toate ONG-urile din eparhie, pentru a veni în sprijinul Bisericii dar și a credincioșilor cu posibilități reduse din zona în care activează organizațiile. 

 După cele prezentate de  părintelui vicar, au luat cuvântul și ceilalți membri care fac parte din consiliul executiv al fundației, care și-au exprimat viziunea personală în ceea ce privește departamentele pe care le coordonează.  De asemenea aceștia și-au arătat toată amabilitatea  în a veni în sprijinul  celor care doresc să își acrediteze și să își licențieze serviciile pe care ONG-urile lor le furnizează.

 La finalul ședinței de lucru părintele vicar, alături de ceilalți colegi directori de departamente și-au exprimat dorința de a forma o  federație la nivel de eparhie, care are menirea de a concentra forțele tuturor celor 18 ONG-uri eparhiale într-una singură și a deveni utilă atât la nivel eparhial, cât și național prin toate activitățile sociale, socio-medicale, educaționale și filantropice pe care le desfășoară. (Pr. Petru – Nicolae Toma)