Întâlnirea familiilor la Parohia Leorda, Protopopiatul Moinești

Duminică, 04.09.2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului,  enoriașii Parohiei Leorda din Comănești, Protopopiatul Moinești, s-au reunit în comuniune la Sfânta Liturghie pentru a fi împreună în rugăciune în ziua ce a precedat începutul de an școlar.

Pregătirea pentru acest moment a început cu ziua de sâmbătă, în care școlarii s-au spovedit, iar la Sfânta Liturghie au primit Trupul și Sângele Domnului.

A urmat apoi slujba de Te Deum, după care preotul paroh Codrin Laslău le-a înmânat tuturor copiilor prezenți rechizite și i-a invitat să petreacă ultima zi de vacanță în sânul familiei mari din Leorda, alături de părinți și bunici, în curtea casei parohiale, amenajată special și numită de copii „Grădina prieteniei”.

Activitatea a început cu binecuvântarea mesei, pregătită de o echipă mare și pricepută, și a continuat cu momente multe, în care părinții și bunicii au petrecut timp alături de copiii lor, cu joacă, veselie, afecțiune și prietenie.

Momentele au fost alese și gândite pentru un teambuillding, în scopul de a înlesni apropierea între familiile prezente, între copii, dar și între generații diferite.

„Fiecare întâlnire are menirea de a construi și de a suda legătura dintre oameni, între familii și, deși uneori pare că ne jucăm, pentru noi aceste întâlniri sunt momentele centrale ale săptămânii, pentru care ne pregătim, în care punem mult suflet și ale căror roade deja le culegem: copiii sunt buni, afectuoși, prezenți la Biserică, iar părinții și bunicii le sunt alături și împreună  lucrăm pentru a crea amintiri frumoase. A fost ultima zi de vacanță, în care ne-am umplut sufletele cu credință, speranță, veselie și recunoștință, devenind cu adevărat pregătiți pentru un nou an bisericesc și școlar”, a spus părintele paroh.