Întâlnirea Cercului pastoral “Pr. Enache Herescu” în Parohia Glăvănești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, miercuri, 8 Martie 2023,  comunitatea Parohiei Glăvănești a fost gazda întrunirii Cercului pastoral nr. 6 “Pr. Enache Herescu ” al Protopopiatului Sascut.

Astfel, începând cu ora 13.00, răspunzând invitației părintelui paroh Pașcu Gheorghe, preoții acestor parohii s-au unit în rugăciune, sub protia părintelui protopop Alexandru Grigoraș, înălțând rugăciuni pentru a coborî harul Duhului Sfânt spre sfințirea untdelemnului în cadrul Sfintei Taine a Maslului, spre iertarea păcatelor și vindecarea de bolile sufletești și trupești a tuturor celor suferinzi.

Astfel,  în contextul declarării în Patriarhia Română a anului 2023 ca an omagial al pastorației persoanelor vârstice, preoții prezenți la această seară de rugăciune au înălțat rugăciuni pentru toți cei aflați în neputințe trupești, toți cei care la vârstă înaintată se află în însingurare sau în azile de bătrâni, rugându-L pe Dumnezeu să le dăruiască alinare și putere de a duce crucea spre mântuirea sufletelor lor.

Cu acest prilej, părintele protopop Alexandru Grigoraș, în cuvântul de învățătură rostit în cadrul acestei slujbe, a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, precum și mesajul de felicitare al Înaltpreasfinției Sale pentru părintele paroh și pentru comunitatea păstorită de el, care stau strâns uniți în jurul bisericii satului, fiind prezenți în comuniune unii cu ceilalți în cadrul sfintelor slujbe oficiate în acest sfânt locaș.

Totodată, părintele protopop a evidențiat folosul prezenței la sfintele slujbe:Stăm în Biserica lui Dumnezeu și suntem cu toții frați, bine primiți înaintea lui Dumnezeu, indiferent de vârstă, clasa socială, educație și alte criterii lumești. Suntem toți egali, fii ai lui Dumnezeu pentru care El s-a Întrupat și a luat întreaga noastră neputință și a răscumpărat-o, făcând în locul nostru ceea ce noi nu puteam să săvârșim, anume, împlinirea acelei promisiuni pe care Dumnezeu a făcut-o lui Avraam, zicând că va trimite pe Mesia Răscumpărătorul, Cel care va purta pe umerii Săi greșelile și păcatele neamului omenesc și mai cu seamă greșeala și neascultarea lui Adam din Rai. De aceea, dreptslăvitori creștini, venind la biserică, avem această mare șansă, acest mare dar din partea lui Dumnezeu, să primim ajutor în neputințele noastre ca luându-L pe Dumnezeu în ajutor să învingem în lupta cea duhovnicească în războiul cel nevăzut cu duhurile răutății. Din acest motiv avem nevoie de biserică! Pentru că doar înăuntrul ei, doar în cadrul slujbelor, coboară însuși Dumnezeu, în cadrul Sfintei Liturghii, făcând minuni cu fiecare dintre noi, vindecându-ne și iertându-ne prin Taina Spovedaniei și a Sfântului Maslu”

La final, părintele paroh Pașcu Gheorghe a mulțumit ierarhului locului pentru binecuvântarea și purtarea de grijă pe care o are față de comunitatea credincioșilor din această parohie, părintelui protopop și preoților împreună slujitori pentru rugăciuni si prezență.

De asemenea, pentru a marca Ziua Internațională a Femeii, părintele paroh a dăruit credincioaselor prezente flori, dar și câte o carte de rugăciuni apărută la Editura Filocalia.

Pr. Apostu Ionuț-Alexandru