Întâlnirea asistenților sociali din județul Bacău, la Buhuși

Vineri, 3 septembrie 2021, a avut loc la Buhuși  workshopul - „Rolul asistentului social în spitale – direcții de intervenție și perspective. Evenimentul a început la ora 11.00, la Spitalul Orășenesc din Buhuși, reunind mai mulți reprezentanți din domeniul social și medical de pe teritoriul județului Bacău, precum și delegați ai Complexului socio-medical Hârja.

În cadrul întâlnirii s-au abordat subiecte precum Metode de intervenție socială adaptate nevoilor persoanelor internate în spitale/ secții de pediatrie; Rolul și metodele de intervenție ale asistentului social în cadrul C.P.U. Buhuși; Colaborarea asistentului social din serviciile de urgență ale DGASPC Bacău cu reprezentanții și specialiștii spitalelor; Intervenția asistentului social și medical la nivel comunitar; Rolul asistentului social în Pediatrie, în Maternitate și în Spitalul Județean Bacău; Colaborarea mediatorilor sanitari cu asistenții sociali din cadrul Spitalului „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși.

Preotul Ilarion Mâță, consilier eparhial la Sectorul social - filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și director al Complexului de servicii socio-medicale și educaționale de la Hârja, a expus prelegerea cu titlul „Colaborarea dintre asistentul social, preotul misionar și medic, în spitalele din România”.

Evenimentul s-a înscris în calendarul activităților Colegiului Național Asistenților Sociali din România (CNASR), filiala Bacău, cu scopul de a facilita interacțiunea dintre specialiștii domeniului medico-social și promovarea profesiei în instituțiile din România.

(Ioana Bitnic, asistent social - Complexul de servicii socio-medicale și educaționale Hârja)