Întâlnirea alcoolicilor anonimi, la Roman

25 Iulie 2020

La inițiativa grupului AA (alcoolici anonimi) Renașterea din municipiul Roman și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului si Bacaului, la Centrul de reabilitare Pantanassa aflat incinta  Liceului Teologic Episcop Melchisedec a avut loc întâlnirea regională AA unde au fost dezbătute două teme: Viața în abstinență în perioadele de criză” și Alcoolismul între binecuvântare, alegere sau boală”.

Discuțiile sau desfășurat în prima parte cu prezentarea unor referate susținute de membri de marcă ai grupului, iar în partea a doua a sesiunii au avut loc discuții și apoi concluzii din partea majorității grupului.

La finalul întâlnirii, membrii grupului au fost pelerini la Catedrala Arhiepiscopală unde au fost întâmpinați de părintele arhimandrit Andrei Ioniță, care le-a fost ghid. Acesta le-a relatat istoria construcției și a picturii edificiului istoric de aici.

...

Această organizație își propune un program spiritual menit să înlesnească lupta omului cu patimile, dar în special cu consumul de alcool. (pr. Gabriel Roșu)