Instalare de preot în Parohia Secuienii Noi, Protopopiatul Roman

30 August 2022

Cu binecuvântarea Înaltpreasfintului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Duminica a XI-a după Rusalii, la Parohia „Înălțarea Domnului” Secuienii Noi, Protopopiatul Roman, a avut loc ceremonia de instalare a noului preot în calitatea de paroh.

Cu acest prilej, delegatul Centrului eparhial, arhim. Andrei Ioniță, slujitor la Catedrala Arhiepiscopală, a săvârșit Sfânta Liturghie, după care a urmat procedura administrativă de instalare a noului preot, Marius Avram. După cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți de către părintele arhimandrit, a urmat citirea deciziei de numire a părintelui paroh, după care i s-a înmânat Sfânta Evanghelie spre propovăduirea cuvântului, Sfânta Cruce spre binecuvântarea poporului binecredincios și Cheia Raiului cu care preotul închide și deschide biserica spre intrare întru Împărăția lui Dumnezeu.

La final, părintele nou instalat a adresat câteva cuvinte de mulțumire: „Sunt copleșit de emoția sfântă a acestei zile liturgice și cu multă frică de Dumnezeu, cu credință și cu dragoste mă aflu astăzi în Sfânta Biserică din această parohie și mă rog ca Domnul și Mântuitorul Iisus Hristos să-mi călăuzească pașii în această misiune. Voi încerca să fiu aproape de toți oamenii, să fiu receptiv la necazul semenilor mei și împreună să practicăm faptele milei creștine. Aș dori să vă spun tuturor celor care ați binevoit să veniți la instalarea mea ca preot paroh în această minunată zi de august, că niciodată nu voi uita ceea ce au făcut înaintașii mei părinți pentru această parohie. Consider că primind în încredințare spre păstorire o parohie aș putea să spun cu totul specială din punct de vedere pastoral, împreună cu credincioșii vom reuși să ducem la bun sfârșit misiunea de a finaliza lucrările de înfrumusețare a bisericii. Cu ajutorul lui Dumnezeu și al dumneavoastră, credincioșii, nădăjduiesc că îmi voi putea împlini făgăduințele și voi fi la înălțimea chemării și slujirii preoțești”.