Înmormântarea preotului Eugen Gorbănescu

16 Mai 2022

Duminică,15.05.2022, a fost condus pe ultimul drum din viața aceasta Părintele Eugen Gorbănescu, preot slujitor la Biserica „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Roman.

Dimineața, începând cu ora 7.30, un sobor de nouă preoți, sub protia preotului Dan Alexandru Antoce, protopop al Protopopiatului Roman, a săvârșit slujba Utreniei și Sfânta Liturghie, apoi treizeci de preoți din Roman si din toată Arhiepiscopia, inclusiv foști colegi ai preotului Eugen, au participat la slujba înmormântării.
De la Centrul eparhial, delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, a participat părintele Alexandru Zamfir, consilier administrativ bisericesc.
Au participat la slujba peste trei sute de credincioși, care au ținut sa fie prezenți, alături de familia îndurerată și de părintele care ne-a părăsit.
La finalul slujbei, părintele Dan Alexandru Antoce a dat citire cuvântului transmis de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, apoi preoții care au luat cuvântul, au evidențiat realizările deosebite ale preotului Eugen Gorbănescu, în calitate de ctitor al bisericii „Adormirea Maicii Domnului”, din Parohia Moldoveni, Protopopiatul Roman, precum și calitățile sale native, sau dobândite ulterior prin școlile pe care le-a urmat, el fiind un duhovnic iscusit, bun și îndelung răbdător, un om smerit și cuminte, așa cum stă bine unui slujitor demn, al Mântuitorului Iisus Hristos.
La finalul slujbei, în calitate de preot paroh al Parohiei „Ștefan cel Mare și Sfânt”, preotul Vasile Ghiniță-Șerban a spus: „Ne  exprimăm durerea și părerea de rău pentru plecarea prematură dintre noi a părintelui Eugen, colegul nostru în slujirea lui Dumnezeu, deoarece slujirea împreună a doi sau mai mulți preoți, înfrumusețează actul liturgic, iar părintele Eugen Gorbănescu, prin plecarea sa la ceruri, lasă un loc gol, în Biserica vie, în sufletul colegilor preoți și în sufletul credincioșilor. Nici marea frumoasă de flori, așternute lângă sicriul părintelui, nu pot alina tristețea care s-a așternut peste ziua de astăzi. Dumnezeu sa îl ierte, pe fratele și colegul nostru slujitor intru Hristos!”