Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a fost prezent la hramul Bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Bacău

Duminică, 23 iunie, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a săvârșit slujba Pavecerniței unită cu Litia la Biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din Bacău cu ocazia hramului.

În cadrul evenimentului, ierarhul a premiat 127 de tineri merituoși, din cei aproape 500 de elevi participanți la etapele județene ale celor două Olimpiade ale disciplinei Religie, „Cultură și Spiritualitate Românească" și „Religie Ortodoxă". În cuvântul său, Înaltpreasfințitul Ioachim a subliniat importanța performanțelor școlare în dezvoltarea și formarea tinerilor, felicitând elevii și profesorii pentru rezultatele deosebite obținute.

Evenimentul dedicat hramului bisericii „Sf. Ioan Botezătorul" a debutat vineri, 21 iunie, cu aducerea Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Giurgeni. După săvârșirea slujbei Acatistului Maicii Domnului, Arhim. Nicolae Dănilă, exarhul schiturilor și mănăstirilor din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a susținut o conferință duhovnicească având ca temă centrală raportarea omului contemporan asupra bolilor sufletești. Ziua de sâmbătă a fost încununată prin oficierea Sfintei Liturghii cu ocazia moșilor de vară, moment în care au fost pomeniți ostenitorii și binefăcătorii bisericii. Seara a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu de către un sobor de preoți.
Luni, 24 iunie, în ziua de prăznuire a „Nașterii Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul”, a fost săvârșită Sfânta Liturghie sub protia Arhim. Pimen Costea, vicar eparhial. La finalul Sfintei Liturghii, au fost oferite peste 400 de pachete prin generozitatea credincioșilor parohiei și prin implicarea preoților și a consiliului parohial. (Pr. Vlad Țuțurlan)