Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a binecuvântat redeschiderea serviciilor sociale din cadrul Fundației „Episcop Melchisedec” din Roman

Miercuri, 22 septembrie 2021, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, alături de pr. vicar eparhial Pimen Costea, președintele fundației, a oficiat la sediul Fundaţiei „Episcop Melchisedec” din Roman slujba de binecuvântare a centrelor sociale, prilejuită de redeschiderea celor trei servicii sociale: centrul de zi pentru copiii aflaţi în dificultate, cantina socială și centrul de socializare pentru vârstnici.

Având binecuvântarea Înaltpreasfinţiei Sale şi sprijinul direct al părintelui vicar eparhial Pimen Costea, Departamentul social al Fundaţiei „Episcop Melchisedec” Roman a făcut eforturi susţinute în ultimele luni pentru a găsi soluţii optime la nivel de infrastructură şi resurse umane pentru a îndeplini standardele de calitate impuse de legislaţie, în ciuda contextului pandemiei şi a restricţiilor sanitare în vigoare.

Beneficiarii celor 3 servicii sociale licenţiate au participat în această zi la o slujbă de mulţumire şi rugăciune de binecuvântare pentru acest nou început, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, alături de pr. vicar Pimen, alături de părinți consilieri ai Centrului eparhial şi angajaţii celor 3 servicii sociale.

Totodată, beneficiarii celor 3 servicii sociale au primit daruri constând în: ghiozdane şi rechizite pentru copiii centrului de zi, alimente neperisabile şi articole de îmbrăcăminte pentru beneficiarii cantinei sociale, icoane şi cărţi de rugăciune pentru vârstnicii de la centrul de socializare.

Aceste daruri au fost oferite cu sprijinul Parohiei „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” din Municipiul Bacău şi al Asociaţiei „Sf. Voievod Ştefan cel Mare – Hârja”.

Aceste 3 servicii sociale se află în plin proces de relicenţiere deoarece legislaţia în vigoare prevede ca după 5 ani de activitate să se obţină din nou certificatele de licenţiere a serviciile deja existente.

----------------------------

Fundația „Episcop Melchisedec” este furnizor acreditat și deține în momentul de față trei servicii sociale licențiate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Centrul de zi pentru copii are misiunea de a oferi sprijin şi suport pentru copiii în dificultate, cu scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii copilului şi a familiei sale, precum şi pentru prevenirea abandonului şcolar şi/sau separarea copilului de familia naturală prin oferirea unei mese calde zilnice, asigurarea pe timpul zilei a unor activităţi de educaţie, recreere, socializare, consiliere, dezvoltarea unor deprinderi de viaţă, sprijin în rezolvarea sarcinilor şcolare, precum şi a unor activităţi de sprijin şi consiliere pentru părinţii/ reprezentanţii legali ai acestora.

Centrul de socializare şi petrecere a timpului liber (tip club) are misiunea de a oferi sprijin şi  suport pentru beneficiarii în vârstă, cu scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii beneficiarilor, prin petrecerea organizată a timpului liber şi asigurarea activităţilor de consiliere, prin dezvoltarea relaţiilor de socializare şi prin prevenirea, dar şi combaterea marginalizării sociale a acestora.

Cantina socială are misiunea de a oferi sprijin şi suport pentru familiile în dificultate, cu scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii familiei, prin oferirea unei mese calde zilnice, asigurarea activităţilor de consiliere, prin dezvoltarea unor deprinderi de viaţă şi sprijin în depăşirea perioadei dificile prin care aceştia trec. (Pr. Ilarion Mâță, Manager servicii sociale – Fundația „Episcop Melchisedec” Roman)