Înălțarea Domnului serbată la Roman

De ziua Înălțării Domnului nostru Iisus Hristos la cer, credincioșii romașcani au trăit bucuria serbării acestei unice sărbători anuale prin participarea la Sfânta Liturghie ce a fost oficiată  în curtea Catedralei Arhiepiscopale din Roman sub protia părintelui Arhimandrit Serafim Huzdup. La slujbă a participat un mic sobor de preoți și diaconi slujitori, alături de credincioși, cu respectarea normelor în vigoare.

Romașcanii au trăit astăzi, 28 mai 2020, bucuria serbării Înălțării Domnului, Praznic Împărătesc ce constituie ziua de pomenire și a eroilor neamului românesc.

Credincioșii s-au rugat alături de clerici, în cadrul Dumnezeieștii Liturghii. Cuvântul de învățătură a fost rostit de către părintele arhidiacon Vlad Samoilă care a vorbit despre semnificația sărbătorii Înălțarea Domnului și despre importanța cinstirii eroilor neamului în această zi.

Răspunsurile la slujbă au fost date de corala „Diaconia" a catedralei romașcane.

De asemenea, în Eparhia Romanului și Bacăului, în toate catedralele, bisericile, mănăstirile şi monumentele din ţară şi străinătate, închinate eroilor neamului românesc, au fost oficiate slujbe de pomenire în semn de recunoștință și neuitare. (Pr. Daniel Ionel Marari)